Línia de Manacor mapa de la línia | histÚria | estacions | obres de fàbrica | edificis auxiliars | vistes aèries | noves construccions

Estació de Manacor- planol

L’estació de Manacor va actuar fins a la innaguració de la línea d’Artà com a final de línia. Quan es va construir aquesta darrera, la via va haver de descriure una corba per allunyar-se de la ciutat i les vies que abans passaven just per davande l'edifici de viatgers quedaren a uns cinquanta metres de la porta.

L'edifici de viatgers de Manacor és molt diferent a la resta dels Ferrocarrils de Mallorca. Està format per tres cossos, el central de dues plantes i els laterals d’una sola. El cos central està cobert per una teulada a quatre vessants. La seva decoració com les del tram Inca –Manacor és molt senzila. Les portes d’accés al cos central estan tancades per arcs de mig punt fer rar a aquets edificis. Els dos cossos laterals tenen una teulada a dues vessants.

Com a capçalera de línea a Manacor hi havia dues portasses, una per als cotxes i l’altra per a les màquines. Per al servei de tracció també es va instal.lar una plataforma giratòria i dues aiguades. Una de les aiguades servia per a les màquines que acabaven el seu viatge a Manacor i estava entre les dues cotxeres. L’altra consistia en un petit dipòsit damunt un cavallet metàl.lic. Va contruir-se per a permetre que els trens que venien d’Artà poguéssin fer aigua sense haver de deixar la via general.

Vista aèria de l'estació abans de la reobertura
Automotors ferrostal a l'antiga estació de Manacor
Edifici de viatgers en total ruïna.Any 2000
Cotxera de locomotores de l'estació. Actualment ja no existeix.
Estació de Manacor a cinc mesos de la reva reobertura.
Vista de l'estació de Manacor costat vies després de la reobertura.
Vista de l'estació de Manacor costat carrer després de la reobertura.
Tren amb destinació a Palma de Mallorca sortint de Manacor. Estiu 2005

PALMA
PONT D'INCA
MARRATXÍ
SANTA MARIA
CONSELL-ALARÓ
BINISSALEM
LLOSETA
INCA
EMPALME
SINEU 
SANT JOAN
PETRA
MANACOR