Línia del Port mapa de la linia | història | estacions | obres de fàbrica |

El Túnel

El tunel té una longitud de 1252 m S’hi entrava des del començament de la línia de santanyí amb una doble corba que donava entrada a la síquia que davallava fins a la seva boca, ja al final del carrer Marquès de Fonsanta. D’aquesta manera ja arribava a les Avingudes amb una profunditat apreciable sense haver d’utilitzar pendents molt forts. Tot el primer tram és de túnel artificial, per mor de la seva poca fondària i pel fet de que el subsol de les avingudes i la plaça d’Espanyaeren l’antic fossat de les muralles quan es va reomplir amb materials de l’esbucament de les muralles, de poca consistència. A partir de la plaça el túnel ja està a 8 metres de fondàriai ja es sosté per sí mateix. Quan passa per davall la plaça de l’Olivar gira una mica per anar cap a la plaça Major en un recorregur de 607 m.

Poc després de passar per davall de la plaça de Santa Eulàlia el túnel marca un nou revolt que el duu a sortir a la llum a les murades, entre la Portella i Ses Voltes.El darrer tram de 41 m on atravessa la murada torna a ser túnel artificial. A damunt la façana de la boca de sortida hi ha un relleu, on es llegeix la data de 1932 i hi ha representada una locomotora dels Ferrocarrils de Mallorca . El pendent màxim del túnel és de 15 mil.lèsimes, igual a la màxima utilitzada a les altres línies dels Ferrocarrils de Mallorca. Dins el túnel hi ha refugis cada 50 metres per als homes que poguéssin ésser sorpresos pel pas d’algun comboi. El pas dels combois per l’interior del túnel es podia percebre a les cases del casc antic, per les vibracions que produïa.

Durant la guerra civil espanyola, es va utilitzar com a refugi antiaeri, per la qual cosa es varen habilitar entrades a la plaça Major i devora el teatre Principal. Durant molt de temps s’ha estudiat l’idea de reutilitzar el túnel per al trànsit de passatgers, però mai s’ha arribat a dur endevant un projecte.

El túnel original ha sofert mentrestant dues modificacions: La primera en construir els aparcaments a la plaça Major, que el tunel va esser parcialment tallat, però preevent la seva reabilitació. La segona modificació la va sofrir quan varen construir l’aparcament de la plaça de l’Olivar, en el que varen tallar 80 metres de túnel, condemnat-lo.I per a remarar l'any 2001, amb la construcció d'aparcaments subterranis al Marques de la Sènia es va destruir tota la boca d'entrada i uns 400 metres de túnel.

En aquestes fotografies us mostrem una vista de la volta del túnel recoberta per formigó i una placa que indica a sota de quin carrer s'està passant.

Entrada desde l'estació de palma

 

Boca de l'estació de Palma l'any 1998(Barry Emmot)

Boca del tunel poc abans d'esser derruida l'any 2001

Interior del túnel

Boca a la banda del port en el moment de la seva construcció.

Comboi inaugural del túnel l'any 1931

Estat actual de la Boca de Túnel del Port.